Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Περιποίηση Επιδερμίδας - Συμβουλές


Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μου φαίνεται υπέροχη, το χειμώνα όμως είναι ξηρή και ξεφλουδίζει. Τι κάνω λάθος;
Πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα είναι καλό να ακολουθείτε μια εντατική θεραπεία ενυδάτωσης, χρησιμοποιώντας μια μάσκα προσώπου ή μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και φρέσκια είναι επίσης πολύ σημαντικό να πίνετε τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα. Μη ξεχνάτε ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες για την επιδερμίδα και το χειμώνα, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να φοράτε πάντα μια κρέμα με Δείκτη Προστασίας.

Έχω περάσει τα 30 και έχω αρχίσει να προσέχω ότι εμφανίζονται όλο και περισσότερες ρυτίδες στην επιδερμίδα μου. Δε θέλω να αναζητήσω λύση στον πλαστικό χειρούργο! Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να φαίνομαι νεότερη;
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο, καθώς οι βλάβες που προκαλεί, κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο γερασμένη απ’ όσο πραγματικά είναι. Καταπολεμήστε τις ρυτίδες τώρα, προσφέροντας στην επιδερμίδα σας όλη την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, με μια καλή κρέμα ενυδάτωσης με αντιηλιακά φίλτρα. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικής περιποίησης για να αντιμετωπίσετε τα ειδικά “προβλήματα” της επιδερμίδας σας.

Πως μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο τύπος επιδερμίδας μου;
Η κανονική επιδερμίδα δε συνοδεύεται συνήθως από κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζεται από λεπτούς πόρους και μπορεί να έχει λίγο γυαλιστερή υφή. Η ξηρή επιδερμίδα παρουσιάζει εύκολα ερεθισμούς και κοκκινίλες και έχει ματ εμφάνιση. Η λιπαρή επιδερμίδα έχει την τάση να γυαλίζει, έχει ορατούς πόρους και συνήθως εμφανίζει μπιμπίκια και μαύρα στίγματα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ ξεχωριστή κρέμα για τα μάτια;Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο λεπτή και έχει λιγότερους αδένες λίπους από το υπόλοιπο πρόσωπο, γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου είναι πολύ βαριές για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, γι’ αυτό και έχουν δημιουργηθεί ειδικές κρέμες για τη φροντίδα της. Εφαρμόστε την Κρέμα ή το Ζελέ Ματιών που έχετε επιλέξει, βάζοντας μια μικρή ποσότητα στην άκρη του δαχτύλου σας και απλώνοντάς τη με μικρά χτυπηματάκια.

Πως πρέπει να εφαρμόζω το προϊόν ενυδάτωσης που έχω επιλέξει;
Εφαρμόστε την αγαπημένη σας κρέμα με ανοδικές κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας να τραβάτε την επιδερμίδα για να μην προκαλέσετε τη χαλάρωσή της. Επίσης μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε το λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου